Leiderschap

Wil jij effectiever leidinggeven?

Succesvol leiderschap gaat niet altijd vanzelf.

Als leidinggevende heb je te maken met constante veranderingen.

Dat maakt dat het lastig is te balanceren tussen de verschillende rollen die je hebt als leidinggevende: die van inspirerende leider, resultaatgerichte manager en ontwikkelgerichte coach. Daarbij neemt de druk om te presteren toe. Je weet dat je je niet zou moeten laten leiden door de waan van de dag, maar de verleiding is vaak te groot. En dat is ook niet zo gek, want de gesprekken met jouw manager of directeur gaan nou eenmaal vaker over de resultaten dan over jouw lange termijnvisie.

En dat begint te knagen. Je merkt dat je ook ’s avonds vaak bezig bent met je werk. Niet eens altijd met je laptop op schoot, vooral jouw hoofd maakt overuren. En dat kan en moet anders!

Op welk niveau je ook opereert,
leiderschap begint met leidingnemen over jezelf.

Het leiderschap tonen dat bij jou past, hoe klinkt dat?

In mijn trainingen, programma’s en individuele coaching voor managers werk ik volgens de persoon, rol, systeem methodiek.

leiderschap driehoek marloes munsterhuis

01.

Concreet betekent dat dat ik me allereerst richt op jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling in relatie tot leiderschap. Wat drijft jou? Wat is je moreel kompas? Welke belemmerende en helpende overtuigingen heb je in relatie tot leiderschap?

02.

Vervolgens gaan we aan de slag met de verschillende rollen die je hebt als leidinggevende: die van inspirerende leider, resultaatgerichte manager en ontwikkelgerichte coach. Hoe balanceer je tussen verantwoordelijkheid geven en verantwoordelijkheid nemen? Ben je je bewust van de verschillende rollen die je hebt? En weet je hoe te handelen in complexe situaties met je team of en je medewerkers? 

03.

Tot slot kijken we naar het systeem: de organisatie waarin je werkt. Hoe ziet het krachtenveld waarin jij je begeeft eruit? Hoe vergroot je je invloed? Hoe neem je positie, zonder je in te likken..?

marloes munsterhuis

De opbrengst? Zelfbewust leiderschap.

Het leiderschap tonen dat bij jou past.

Wil jij zelfbewuster leidinggeven? Of ben je directeur of HR verantwoordelijke voor een bedrijf en herken je bovenstaande? Neem contact met me op. 

Een training, programma of coaching is altijd op maat, maar met bovenstaande uitgangspunten en resultaten.

Tarieven

Programma’s & trainingen
Dagdeel tarief €800,- 

Coaching
Coachgesprek €250,- 
Intakegesprek €150,-

* het intakegesprek duurt ca 45 minuten en is vrijblijvend. Mocht er geen klik zijn, dan factureer ik het intakegesprek niet.
*een coachgesprek duurt ca 75 minuten. Tussentijds maak je opdrachten, reflecteer je en ga je zelf aan de slag. 
*zie voor meer informatie coaching.
*ben jij eindbeslisser binnen een bedrijf en wil je coaching voor een grote groep? Uiteraard kunnen we dan maatwerk toepassen, zowel in aanbod als in prijsstelling. 

Training: Coachend Leidinggeven

Samen met Nonons faciliteer ik de training Coachend Leidinggeven. Een kort praktijkgericht programma voor mensen met een leidinggevende rol. In 5 opleidingsdagen verspreid over 3 maanden vergaar je vaardigheden als leidinggevende. Het sturen op resultaat en daarnaast ook coachen van je medewerkers staat centraal. Je leert hoe je medewerkers kunnen groeien en tegelijkertijd meer verantwoordelijkheid gaan nemen. Deze training is ook geschikt voor HR -adviseurs en businesspartners- die leidinggevenden optimaal willen ondersteunen in het coachend leidinggeven. Interesse? Neem contact op.

Scroll naar boven