Relatiecoaching

“Dat is toch het allerlaatste redmiddel?”

Nee. Dat is het nou júíst niet!

Wat is relatie coaching dan wel?

Vind jij het heel normaal om zelf gecoacht te worden? Deel te nemen aan leiderschapsprogramma’s waarin je echt goed naar jezelf leert kijken? En aan teamontwikkeling te doen met je team, zodat jullie nog beter samen gaan werken?

Ja? Ik ook. Sterker nog, een groot deel van mijn aanbod richt zich hierop.

Al tijdens mijn studie psychologie vroeg ik me af waarom doodnormaal is om naar jezelf te kijken, naar je team of organisatie te kijken, maar met het belangrijkste team van je leven, TEAMTHUIS slechts een diner a deux of weekend weg te organiseren bij wijze van relatieboost. Dat is hetzelfde als paintballen met je team op het werk: erg leuk, maar echt wezenlijk beter wordt het team er niet van. Daarvoor gaat het niet diep genoeg.

Toegegeven, het woord ‘relatietherapie’ klinkt wat zwaar, en het aanbod is vaak ietwat soft. Bovenal is het vaak little too late..

Het kan anders!
Relatie coaching:
Leuker, frisser, laagdrempelig en vooral op tijd.

marloes munsterhuis

Relatie coaching

Eens in de zoveel tijd met elkaar naar jullie interactie kijken. 

Samen kijken we naar jullie valkuilen. De ingesleten patronen die maken dat het soms lastig is. Jullie weten heus dat als je zolang samen bent, of de intentie hebt dat te zijn, er ook dipjes bij horen. Je hoort het je ouders nog zeggen ‘Het kan niet altijd leuk zijn hoor! Je moet geven en nemen in een relatie..’ 
Tja.. Een dooddoener, maar je ouders hebben natuurlijk gelijk. Maar hebben vaak geen antwoord op HOE je dat dan precies doet: die balans tussen geven & nemen, accepteren & veranderen. Ik wel! En ik help jullie graag. 

Wie zijn jullie?

Jullie zijn dertigers of veertigers. Jullie vormen een jong gezin. Middenin de welbekende tropenjaren of daar net een beetje uit. Jullie zijn druk. Heel druk. Met werk, kids, sport, elkaar en graag ook nog een sociaal leven.

Tussen jullie gaat het vaak heel goed. Maar soms niet. En dan belanden jullie altijd in dezelfde discussies. Hoe vaker die discussies gevoerd worden, hoe sneller het escaleert, lijkt het wel. 

En dat is helaas ook zo.. In onze gesprekken leg ik graag uit hoe dat werkt. En hoe het anders kan! Ik laat jullie zien hoe het te voorkomen. Of hoe jullie er sneller uit kunnen komen samen. We gaan het actie-reactie patroon doorbreken. 

Het kan ook zijn dat patronen en escalaties (nog) niet aan de orde zijn en dat je dat graag zo wilt houden. Een relatie APK, ook dat kan hartstikke waardevol zijn.

Relatie coaching door mij

01.

We zoomen in op jullie interactie. Ik focus niet zozeer op jullie als individu, maar vooral op hetgeen er TUSSEN jullie gebeurt. We kijken als het ware vanaf van een afstandje. Jullie gaan stilstaan: zien en voelen wat er gebeurt!

02.

Wanneer jullie zien wat er gebeurt, zijn jullie er nog niet. Helaas.. 😉 Bewustwording is fijn, maar vaak is er dan nog niet veel veranderd. In deze fase kijken we wat er nodig is op de voor jullie lastige momenten. Wat kunnen jullie veranderen, wat willen jullie accepteren? 

03.

Op welke manier kan je in verbinding blijven, ook in the heat of the moment? Hoe kan je de ander duidelijk maken wat je dwars zit, zonder lomp, bot of juist stil te worden. We focussen hier op skills, op het HOE.

04.

Wat is ervoor nodig om deze nieuwe goede vibe tussen jullie te bestendigen? Duurzame verandering in jullie interactie, dit is de laatste fase van het traject.

Werkwijze

Ik maak altijd de combinatie tussen denken, voelen en doen. En geloof sterk dat veranderen niet enkel bewustwording betekent, maar ook vooral DOEN: in actie komen en oefenen nieuw gedrag. 

Methodisch maak ik bij relatie coaching gebruik van EFT, IBCT, Gottmann en Imagotherapie. Ik ben opgeleid door Anne de Jong (www.derelatiecoach.nl).

Het aantal gesprekken varieert van minimaal 4 tot maximaal 10 en is afhankelijk van jullie relatiegoals.

Tarief

Coachgesprek €199,-  Dit tarief is inclusief btw, voorbereiding door mij en tussentijdse opdrachten voor jullie. Als jullie het zakelijk willen factureren, is het tarief exclusief btw.

Een coachgesprek duurt ca 75 minuten.

Willen jullie je een vrijblijvend online kennismakingsgesprek van 30 minuten voeren, om te kijken of relatiecaching iets voor jullie kan zijn? Klik dan verder op onderstaande button ‘Wij zijn klaar voor een relatieboost’ of stuur me een bericht.

 

Locatie

Ik werk als relatiecoach in het Gooi, in mijn coachruimte in Bussum. Coaching kan ook online.

Scroll naar boven